Ліцензія на розробку Свистунківсько-Червонолуцького родовища залишається діючою

Британська компанія Enwell Energy plc, що має спеціальні дозволи на видобуток вуглеводнів на Мехедівсько-Голотовщинському, Свиридівському, Васищівському та Свистунківсько-Червонолуцькому родовищах, наголошує, що всі її ліцензії є чинними.

Беручи до уваги наявні публічні заяви щодо рішення Окружного адміністративного суду м. Києва про визнання недійсним спеціального дозволу ТОВ «Аркона Газ-Енергія», компанія наголошує, що має намір відстоювати в суді своє право на подальшу діяльність на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі та планує продовжити працювати на активі.

Enwell Energy, що котирується на Лондонській фондовій біржі та працює за принципами прозорості і ринковості, буде оскаржувати зазначене рішення Окружного адміністративного суду у визначеному законом порядку. Згадане рішення ще не набуло законної сили. Компанія впевнена в своїй правовій позиції, яка ґрунтується на наявних чинних рішеннях судів різних інстанцій, в тому числі і Верховного Суду України. ВСУ вже відхилив аргументи учасників, у тому числі і ПАТ «Укрнафта», щодо незаконності видачі ліцензії в іншій справі по зазначеному родовищу.

Нагадаємо, що в березні британська Enwell Energy придбала ТОВ «Аркона Газ-Енергія», розширивши свою присутність на Свистунківсько-Червонолуцьке родовище. До кінця 2020 року  компанія розраховує розпочати  буріння свердловини на родовищі. На разі тривають підготовчі роботи.