Виробничі результати за 2 квартал

Enwell Energy, група яка котирується на AIM Лондонської біржі та займається газовидобутком, оголошує виробничі результати 2 кварталу 2021 року.

За звітний період сукупний обсяг видобутку та виробництва компанії виріс приблизно на 15% проти 2 кварталу 2020 року завдяки об’ємам видобутку, які додали нові свердловини №54 та №25 на Свиридівському родовищі. Вони були введені в роботу в травні 2020 та лютому 2021 року відповідно і компенсували природний спад видобутку на родовищах.

Операційна діяльність

Наразі на Свиридівському родовищі триває буріння свердловини №29. Поточний забій складає 5 250 м. Буріння цієї свердловини компанія розпочала в лютому 2021 року. Її проєктна глибина – 5 450 м. Буріння проходить з випередженням строку і має завершитись до кінця серпня цього року. Тож у разі успішних випробувань нова свердловина буде введена в роботу в 3 кварталі 2021 року. Ця свердловина, перш за все, розвідувальна та націлена на горизонт В-22, так само як і на дослідження горизонтів В-21 та В-23 візейського ярусу.

Крім того, триває підготовка до реконструкції тимчасової замірно-сепараційної установки (ТЗСУ) Мехедівсько-Голотовщинського та Свиридівського родовищ. Завершено стадію проєктування і наразі проходять закупки необхідного обладнання. У ході модернізації буде оновлено установку зі стабілізації конденсату, що збільшить виробничі потужності, а також значно збільшено ємності резервуарного парку. Цей проєкт має на меті загальне підвищення ефективності роботи ТЗСУ та збільшення обсягів виробництва скрапленого пропан-бутану. Початок робіт очікується в 4 кварталі 2021 року.

Активно просуваються роботи з підготовки Свистунківсько-Червонолуцького родовища до розробки. Наприкінці цього місяця або напочатку наступного очікується початок безпосередньо буріння свердловини №4, а в 4 кварталі 2021 році мають розпочатись сейсморозвідувальні роботи 3D по території всього родовища.

Продовжується також розробка проєкту з буріння пошукової свердловини на Васищівському родовищі для вивчення перспектив видобутку на Введенській структурі.

Наказ щодо спецдозволу на Васищівське родовище

У компанії немає нової інформації щодо Наказу про призупинення дії спецдозволу на розробку Васищівського родовища з моменту оголошень 12 та 19 березня 2019 років. Єдина інформація – судові процеси щодо правомірності Наказу тривають в українських судах. І компанія впевнена в успішному завершенні цих судових процесів.

Готівкові резерви

Станом на 30 червня 2021 року, грошові ресурси компанії становили приблизно 62,9 млн дол. США, з яких 26,5 млн дол. США в українській гривні та залишок 36,4 млн дол. США в доларах США, у фунтах стерлінгів та євро.

Пандемія COVID-19

Enwell Energy продовжує відслідковувати розвиток ситуації з пандемією COVID-19 і вживає всіх необхідних заходів для захисту своїх співробітників та виробництва. Наразі компанія не понесла матеріальних збитків від глобальної пандемії та не передбачає такої можливості в перспективі. Однак, Enwell Energy усвідомлює поточні ризики, які пов’язані з поширенням захворювання, та вживає заходів для їх зменшення, де це можливо, фокусуючись на безпеці своєї команди та громад, на території яких працюють її підприємства.

«Ми раді повідомити про ще один вдалий виробничий квартал з рекордним видобутком та успішним просуванням проєкту з буріння свердловини №29 на Свиридівському родовищі. Ми з нетерпінням очікуємо на скорий початок буріння свердловини №4, нашої першої свердловини, на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі, яке, ми віримо, буде успішним та покладе початок продуктивній розробці цього родовища», – прокоментував Сергій Глазунов, Генеральний директор Enwell Energy.

Детальніше результати 2 кварталу 2021 року в розділі Регуляторні новини (англ. мова).